Picknickrit 10 juli

Op zondag 10 juli rond 10 uur was het druk in een bepaalde straat in Stein. Er stonden 9 Dafjes in verschillende soorten, maten en kleuren te wachten tot ze konden vertrekken voor de jaarlijkse Picknickrit. Maar eerst was het nog tijd voor koffie en vlaai – een goed begin is immers het halve werk. Tijdens dit informele samenzijn bij de voorzitter thuis, werden twee nieuwe leden voorgesteld: Wilbert Henskens uit Ohé en Laak ontving van de voorzitter de rallyplaat voor zijn ‘maidentrip’. En ‘mevrouw Betsie’ uit Stein werd voorgesteld als sponsorend lid. Zij heeft weliswaar geen Daf, maar draagt de club een warm hart toe.

De stoet Dafjes zette zich tegen 11 uur in beweging voor een mooie rit die ons via Elsloo en Maastricht naar de Belgische grensstreek voerde. Daar ontdekten we plekjes waar we echt nog nooit geweest waren. Of, zoals één van onze leden gevat zei: “Je verwachtte elk moment om achter de bocht een oude Duitse tank tegen te komen…”

Na een korte stop bij de uitkijktoren in de buurt van Libeek, ging de rit verder naar Reijmerstok, waar ze zelfs het hele dorp voor onze Dafjes hadden versierd – of was het vanwege de processie en de kermis..? We mochten in ieder geval met enige hulp onder de vlaggetjes door rijden (voor zover dat lukte met koffers op het dak…) Ons lid Piet Olislagers stelde welwillend zijn toilet ter beschikking voor een noodzakelijke sanitaire stop van de dames en daarna ging het verder naar ‘de wei van Piet’, midden in het mooie heuvelland. Daar mochten de Dafjes even pauzeren en genoten de rijders en passagiers van een lekkere picknick, verzorgd door onze penningmeester Agnes.

Het tweede deel van de rit werd in Wittem bruut onderbroken door een wegafzetting die ons verbood om verder te rijden naar Mechelen. Omdat de groep op dat moment uit elkaar was gevallen, moesten er zware beslissingen genomen worden. 4 Wagens namen een alternatieve route via Vijlen en eindigden uiteindelijk toch bij de Wilhelminatoren op de Vaalserberg. Tot onze grote verbazing waren er intussen al een aantal anderen eerder aangekomen. Uiteindelijk heeft iedereen dan toch het geplande eindpunt bereikt, en we mogen stellen dat het nog enige tijd ‘gezellig druk’ was in de Wilhelminatoren.

De picknickrit van 2022 is weer geschiedenis, maar de leuke herinneringen zullen ons bijblijven. We verheugen ons al op de BBQ-rit in september!


Voorjaarsrit 2022

Het lijkt wel of we een vast lijntje hebben met de weergoden, maar op 26 mei was het prachtig weer om een rit te rijden. De opkomst voor onze eerste rit van 2022 was heel acceptabel: Met 8 Dafjes scoorden we ruim 26% van onze leden (met een Daf), en dat is voor een relatief kleine club als de onze, best een goede opkomst.
Meteen aan het begin van de dag installeerden we één van onze nieuwe leden: John Louvenberg (en zijn vrouw Nicole) uit Dieteren. Na het bevestigen van de rallyplaat mochten zij, samen met de anderen, gezellig aan de koffie en de vlaai bij Buitenplaats de Vief Heringe in Sittard. Zoals gebruikelijk duurde het dus weer even voordat we gingen rijden…

De rit voerde ons door het smalste stukje van Nederland en de regio daaromheen. We kwamen in kleine gehuchten als Slek, Putbroek, Paarlo en Reutje. Maar ook bekende plaatsen als Vlodrop, Ohé en Laak en Stevensweert werden aangedaan.
In de buurt van Paarlo stopten we om onze meegebracht lunch te nuttigen. Met hulp van een aardige voorbijganger vonden we een beschut weitje waarin wij en onze Dafjes rustig konden pauzeren. Met een lekker jaren-zestig muziekje op de achtergrond sloeg ook hier de gezelligheid toe… En er gebeurden vreemde dingen rond dat weitje, maar alleen de deelnemers aan de rit zullen weten wat we bedoelen met ‘in de brievenbus plassen’… 

Na de pauze reden we verder waarbij o.a. het oude centrum van Stevensweert werd bezocht en we de Nederlands-Belgische grens midden in de Maas konden zien liggen. De rit eindige in Susteren waar we ‘bie Alois’ op het terras in het zonnetje de rit nog even nabespraken.
Terugkijkend mogen we stellen dat deze eerste rit een uitstekende start van het jaar was. Ouderwets gezellig en natuurlijk (ook als vanouds) weer met veel bekijks en opgestoken duimpjes onderweg.