Voorjaarsrit 2022

Het lijkt wel of we een vast lijntje hebben met de weergoden, maar op 26 mei was het prachtig weer om een rit te rijden. De opkomst voor onze eerste rit van 2022 was heel acceptabel: Met 8 Dafjes scoorden we ruim 26% van onze leden (met een Daf), en dat is voor een relatief kleine club als de onze, best een goede opkomst.
Meteen aan het begin van de dag installeerden we één van onze nieuwe leden: John Louvenberg (en zijn vrouw Nicole) uit Dieteren. Na het bevestigen van de rallyplaat mochten zij, samen met de anderen, gezellig aan de koffie en de vlaai bij Buitenplaats de Vief Heringe in Sittard. Zoals gebruikelijk duurde het dus weer even voordat we gingen rijden…

De rit voerde ons door het smalste stukje van Nederland en de regio daaromheen. We kwamen in kleine gehuchten als Slek, Putbroek, Paarlo en Reutje. Maar ook bekende plaatsen als Vlodrop, Ohé en Laak en Stevensweert werden aangedaan.
In de buurt van Paarlo stopten we om onze meegebracht lunch te nuttigen. Met hulp van een aardige voorbijganger vonden we een beschut weitje waarin wij en onze Dafjes rustig konden pauzeren. Met een lekker jaren-zestig muziekje op de achtergrond sloeg ook hier de gezelligheid toe… En er gebeurden vreemde dingen rond dat weitje, maar alleen de deelnemers aan de rit zullen weten wat we bedoelen met ‘in de brievenbus plassen’… 

Na de pauze reden we verder waarbij o.a. het oude centrum van Stevensweert werd bezocht en we de Nederlands-Belgische grens midden in de Maas konden zien liggen. De rit eindige in Susteren waar we ‘bie Alois’ op het terras in het zonnetje de rit nog even nabespraken.
Terugkijkend mogen we stellen dat deze eerste rit een uitstekende start van het jaar was. Ouderwets gezellig en natuurlijk (ook als vanouds) weer met veel bekijks en opgestoken duimpjes onderweg.