De voorjaarsrit

Op zondag 21 april hebben we weer kunnen genieten van onze eerste voorjaarsklassieker in het nieuwe jaar. Initieel waren er 11 auto’s aangemeld. Helaas hebben 2 deelnemers, Jan en Mia Jongen, vanwege gezondheidsklachten en John en Nicole, vanwege een niet voltooide reparatie, verstek moeten laten gaan.

Maar de overige opkomst van 9 auto’s, zorgde als vanouds toch voor een mooie bezienswaardigheid in Swalmen. Maandelijks is daar een oldtimertreffen en deze keer waren wij met onze Dafjes ook van de partij. Dat werd door de plaatselijke organisatie zeer gewaardeerd.
Het was eindelijk eens droog weer, maar wel erg fris. Gelukkig konden we daar genieten van warme koffie en vlaai. Verder was er een mooie rommelmarkt in de kringloopwinkel in Emmaus. Menig lid heeft daar nog leuke hebbedingetjes weten te ‘scoren’. Onze secretaris moest wel even toestemming aan zijn vrouw (de penningmeester) vragen om een paar boeken over het mooie Limburg te mogen kopen 

Rond 13:00 uur, na een korte picknick, voornamelijk in de auto’s vanwege het frisse weer, gingen we op pad. Wilbert had een mooie, wat kortere route, uitgezet (weliswaar met ‘geleend’ materiaal, maar dat maakt niet uit). Ton had, zoals gebruikelijk, weer een mooi roadbook gemaakt met leuke wetenswaardigheden over de omgeving. De route was ook te volgen via de app van Routefabriek.
Het was een erg leuke tocht, deels door Duitsland. Zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien.
Rond 15:30 uur waren we weer terug op locatie en hebben we nog even genoten van koffie of iets fris onder het genot van een 2-persoons live orkest, aanwezig om de sfeer te verhogen. 
Wilbert, dankjewel voor de uitstekende organisatie! Ton voor het prachtige roadbook, en alle deelnemers natuurlijk voor de gezelligheid!
Het was een mooi begin van het tourjaar 2024