Activiteiten 2018

De activiteiten van 2018 begonnen niet met een toertocht, maar met onze eerste deelname aan de Oldtimerbeurs in Genk. Op 17 en 18 maart stonden 3 van onze wagens te pronken op een mooi ingerichte stand. Hoewel we niet wisten wat we konden verwachten, bleek het een zeer gezellig en waardevol weekend voor de club te zijn. Er was veel belangstelling voor de wagens, en daarbij natuurlijk ook voor de club. Dat leidde uiteindelijk ook nog tot de aanmelding van 2 nieuwe leden. Het bestuur heeft daarom besloten om ook in 2019 weer aan de beurs deel te nemen.

In 2018 heeft Classic Daf drie eigen ritten georganiseerd, te weten de Lenterit (op de zondag van de Daf-Hobbydagen),  een avondrit (eind juni) en een zomerrit met picknick (in augustus). Ook in het afgelopen jaar hebben we de herfstrit niet zelf georganiseerd, maar zijn we ‘aangehaakt’ bij de Alden Biezen-rit van de OCCB.

De Lenterit op 6 mei werd gereden onder de noemer ‘Kastelenrit’. De 20 deelnemende Daf’s en Volvo’s van leden en niet-leden werden langs een aantal mooie en soms onbekende kastelen in het Limburgse land gevoerd. Bij de rit reden twee gasten van de stichting Gehandicaptenzorg Limburg mee. Zij hebben genoten van deze, voor hun speciale activiteit. Waarschijnlijk gaan ze in 2019 ook weer mee.

Voor het eerst sinds lange tijd werd er in 2018 weer een avondrit georganiseerd – hoewel je op 30 juni bij ruim 30 graden in de namiddag niet mag verwachten dat het snel donker wordt… Na een gezellige gezamenlijke maaltijd bij Peter en Carien werd er rond 19 uur met 11 Daf’s vertrokken voor een leuke rit door de Voerstreek. Maar ondanks het goede weer werd deze rit niet onder een goed gesternte gereden… Na een korte panne van één van de wagens (die gelukkig op eigen kracht weer verder kon), stopte de 44 Combi van Michel er onderweg plotseling mee. Er defecte aandrijfas was de boosdoener , waardoor wij onze voorzitter eenzaam wachtend op de sleepdienst moesten achterlaten op een parkeerplaats. Zijn avondrit eindigde helaas wel in de middernachtelijke duisternis…

Ook onze zomerrit op 26 augustus verliep voor sommige wagens niet helemaal vlekkeloos. Onderweg naar Houthalen knapte een aandrijfriem van de wagen van de secretaris, waardoor de rit met enige vertraging van start ging. De 12 deelnemende Daf’s en Volvo’s zochten hun weg door de velden en bossen van de Vlaamse grensregio en maakten een gezellige picknick-stop bij een verstopte uitkijktoren. Het weer was ideaal: niet te warm en niet te koud. Bij het eindpunt werd er nog een groepsfoto van alle wagens gemaakt, wat natuurlijk de aandacht van de voorbijgangers trok. Het was een geslaagde tocht waarbij de banden tussen de clubleden op een leuke manier zijn aangehaald.

De Herfstrit tenslotte (De Alden Biezen-rit van de OCCB) werd door slechts 4 Classic Daf-leden  gereden. Dit gebeurde ook redelijk individueel, waardoor er niet echt sprake was van een ‘club-activiteit’. Dit is wel een aandachtspunt voor een volgende keer – maar het is inmiddels duidelijk dat de Willer Historic vanaf 2019 weer op de kalender staat. Bij deze rit zullen we als Classic Daf duidelijker aanwezig zijn.