Welkom op classic-daf.nl

Welkom op classic-daf.nl

 

header

 

Het doel van onze website is om informatie over het merk te geven en een virtuele ontmoetingsplaats voor Daf liefhebbers te creëren. Als u nog tips of suggesties heeft, laat het ons dan weten. We zijn ook op zoek naar meer foto’s en gegevens over de auto’s. Contacteer ons als je kan helpen.

Wat maakt Daf speciaal?
Het antwoord is: de Variomatic transmissie. In deze periode was Daf de enige fabrikant die een kleine auto standaard met automatische transmissie produceerde. Het idee van Hub van Doorne, mede-oprichter van het bedrijf, was om een kleine betaalbare “luxe” auto te maken, die moest concurreren met de Citroën 2CV, de Renault 4CV en de Fiat Topolino. Van Doorne begon met de planning in 1954. Hij wilde de auto uitrusten met een automatische transmissie, omdat hij dit in zijn Buick Dynaflow had. Het probleem was dat een dergelijke transmissie te groot werd, te ingewikkeld en te duur om te gebruiken in een kleine auto. Geïnspireerd door de riem aangedreven machines in de fabriek, kwam hij met het idee om een auto aangedreven door riemen te produceren. Het werd de variomatic.

2 Comments

MASSON Anne

about 2 jaar ago

J'ai une Daf 66 coupé " 1300 marathon" 30000 km à vendre pour restaurer ou pour pièces. Seriez-vous intéressé ???? Cordialement (je ne parle que français)

Beantwoorden

BARNEOUD Francis

about 1 jaar ago

Bonjour Madame MASSON, Je suis français, j'habite Perouges dans l'AIN au nord de Lyon suis intéressé par votre auto J'ai déjà une DAF 66 Marathon Coupé et j'en cherche une autre Envoyez moi des infos, des photos et le prix Cordiales salutations et bon WE Francis 0620519430

Beantwoorden

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked