Daf museum dagen 1 en 2 oktober 2016

Daf museum dagen 1 en 2 oktober 2016

Logo classic daf 15 jaarEnkele weken geleden kregen we een uitnodiging in onze mailbox voor de Daf Museumdagen in Eindhoven.

Deze mail is dan ook prompt verzonden naar onze leden en een aantal van onze leden zijn er ook op ingegaan.

Onlangs hadden we nog een zeer positieve ervaring met het Museum,  met name tijdens onze Jubileumrit toen we er een zeer aangename namiddag konden beleven.

Daarom besloot ik om samen met m’n kleinzoon te gaan,  in ddafzwarte hoop hier een beetje een basis te kunnen leggen voor later wanneer hij de waarde  van onze oldtimers in velerlei opzichten begint te begrijpen en waarderen.

Aangezien het om een Daf activiteit ging wilde ik graag met m’n Daf naar het Museum rijden, wat dan ook zo gebeurd is.  Dit was eigenlijk de eerste “grote” rit voor m’n kleinzoon, wat hij wel heel leuk vond. Jammer genoeg begon het te regenen tijdens onze heenreis en waren we al een beetje ongerust over het buitengebeuren. Bij aankomst scheen de zon.

De parking was voorzien op de parking van Daf Trucks. Bij aankomst moesten we eerst de security passeren, maar het was voor hen al snel duidelijk waar we voor kwamen.

Het thema was “De jaren 60 van Daf”. Op de parking was een vrij toegankelijk deel van de tentoonstelling waar ook de latere modellen vertegenwoordigd waren, en daar tegenover was de “officiële” tentoonstelling, waar zoals door het Museum aangegeven echt wel pareltjes te zien waren, vooral van de eerste jaren van Daf personenwagens en vrachtwagens. Dit alles in een prachtig fabriekskader van het huidige Daf.  Qua contrast kon dit wel tellen.

Het tweede deel van de Daf Museum dagen speelde zich af in het museum. Daar kon je je zelf op eigen kracht naar toe verplaatsen, of je kon één van de prachtige 60er jaren Daf bussen nemen die de hele dag pendelden tussen het fabriek en het Museum.

Dit op zich was ook weer al de moeite omdat er tijdens de rit ook nog eens wat uitleg werd gegeven over de bus zelf.

In het museum was ook weer alles piekfijn in orde en konden we naar believen alles bekijken. Voor m’n kleinzoon een openbaring, en toch opvallend, vooral het nieuwere gedeelte, met name het trucknasium sprak hem het meest aan.

Verder had hij bijzondere interesse voor de racewagens van Daf, maar waar hij het meest oog voor had was de amfibiwagen, waarvan hij zich afvroeg waarom die nu niet meer gemaakt word. Ik weet het niet, als iemand het wel weet, laat maar weten…

Verder waren er ook veel standjes met heel veel curiosa mbt Daf en andere oldtimers waar we konden langs kuieren.

Meer dan twee uur verder en na een drankje en een hapje stapten we terug op de bus richting Daf Trucks waar m’n kleinzoon het eigenlijk nog wel leuk vond om nog een tweede maal langs de buitententoontstelling te gaan. Dit hebben we dan natuurlijk ook gedaan.

En zoals men dan zegt: moe maar voldaan trokken we terug naar huis na een prachtige Daf dag. En… terug in de regen, maar het einde van deze eerste Daf museumdag was al een feit zodat ze er daar geen hinder meer van hadden.

1 Comment

Bruno from Belgium

about 5 maanden ago

Foto's van de Daf museumdagen 2016 kan je bekijken via de bijgevoegde link : https://www.flickr.com/photos/134504779@N08/albums/72157669216552014 Bruno.

Beantwoorden

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked