Gezellige zomerrit ‘langs Vlaamsche wegen…’

Op een zonnige en een beetje winderige zondag vertrokken een twaalftal Dafjes en Volvo’s voor de zomerrit van Classic Daf. Vanuit de locatie van de tennisclub Houthalen voerde de rit door de Belgische grensregio. De aanvankelijke bebouwing werd afgewisseld door uitgestrekte velden en akkers en af en toe zelfs een mooi stuk bos. Natuurlijk oogstte de passage van de stoet klassieke auto’s het nodige bekijks. Hier en daar zagen we zelfs een opgestoken duimpje.

Naast de afwisselende rit, verheugden de ruim 20 passagiers zich natuurlijk ook op de picknick. Die werd gehouden op een leuke, bomenrijke plek met zelfs een flinke uitkijktoren. Onder de toepasselijke klanken van muziek uit de jaren zestig werd er gezellig bijgepraat en liet men zich de broodjes en de warme en koude dranken smaken. Ook de door een lid meegenomen druiven vielen goed in de smaak.

 

Natuurlijk waren de weersomstandigheden ideaal: niet te warm en niet te koud. En als je in goed gezelschap bent, vliegt de tijd voorbij… In relaxte sfeer werd de tocht voortgezet om een paar kilometer voor het eindpunt een tweede stop te houden op een gezellig terras. De daar aanwezige recreatie-fietsers werden tot hun verrassing ‘overspoeld’ door Daf-rijders.

Na afloop was iedereen het erover eens: het was een leuke rit en vooral een heel gezellige dag. De banden onder de club-leden zijn weer aangehaald en er klonk zelfs een welgemeend applaus voor de organisatie. En riep daar niet iemand: ‘”volgend jaar met barbecue..”? Misschien een agendapunt voor de algemene ledenvergadering…