Herfstrit 2017 – Platsrally Echt 24/09/2017

Herfstrit 2017 – Platsrally Echt 24/09/2017

Zoals afgespoken op onze ALV zouden we dit jaar, doordat de Willer Historic opgehouden is te bestaan, deelnemen aan de Platsrally. De datum is dezelfde als de Willer Historic: de laatste zondag van september, de 24ste. 

De respons was niet zo groot als de laatste ritten, maar natuurlijk, alles heeft zijn reden. Uiteindelijk waren we met vier deelnemers ingeschreven maar door omstandigheden werden het er drie.

Ons verzamelpunt was wel heel bijzonder in die zin dat er tussen het begin en het einde van de straat nog een drie tal andere straten lagen met het gevolg dat we mekaar niet vonden en dan maar rechtstreeks naar de startplaats van de Platsrally reden. De organisatie had er voor ons een apart plaatsje voorzien.

Al vlug hadden we veel bekijks omdat we toch weer met een oer-Nederlands product aanwezig waren dat de herinneringen snel naar boven deed komen.

De Platsrally is een Open Merken toertocht. Dit bracht dan ook weer verschillende merken met zich mee, gaande van onze Dafs, over Triumph, Opel, Volkswagen, Borgward, Peugeot, Ford (Mustang), Renault,  enkele heel mooie Fiat 500 en 600 enz., enz., te veel om op te noemen maar allemaal even glimmend of in hun eigen voorkomen.

Er waren ook veel bromfietsen waaronder Zundapp, Carelli, Peugeot. Dezen vielen ook goed in de smaak en hadden veel bekijks. Zij hadden hun eigen toertocht en vertrokken wat vroeger dan de auto’s

Ten slotte ook nog eentje die noch vis noch vlees is. Is het een auto? Is het een bromfiets? Neen, het is een Messerschmidt. Maar een prachtding was het in ieder geval. Persoonlijk vond ik dit de mooiste deelnemer. En snel dat ie was, tijdens de toertocht zagen we hem enkele keren toevallig voorbij komen alsof hij lichtjes boven de weg zoefde.

Omstreeks 11.00 u vertrokken we voor de toertocht. Onze drie Dafjes voorop en in ons kielzog een aantal Triumph’s, Porche’s en Renaults die deel één van de tocht met ons mee hebben gereden. Wel grappig.

De tocht zelf leidde ons door het heuvelachtige deel van Limburg met voor ons rustplaats Simpelveld. We hielden er halt op een pauzeplek waar we een heel mooi zicht over Simpelveld hadden.

Het tweede deel was iets korter, maar daarom niet minder mooi. Opnieuw konden we genieten van prachtige vergezichten, steile afdalingen en al even moeilijke beklimmingen.

Gelukkig is alles vlekkeloos verlopen en kwamen we omstreeks 15.30 u terug aan in Echt. Na onze dorst gelest te hebben en nog eens al dat moois bekeken te hebben reden we tevreden terug huiswaarts.

Het was weer de moeite. Hierbij een kleine sfeerimpressie. Meer foto’s zijn waarschijnlijk te vinden op de site van de Oldtimerclub Echt.