Hoe verliep onze zomerrit 2017 op 20 augustus?

Hoe verliep onze zomerrit 2017 op 20 augustus?

Eindelijk was het zo ver: onze reeds lang aangekondigde zomerrit voor zondag 20 augustus.

De inschrijvingen liepen vlot binnen en uiteindelijk zouden we starten met 13 Dafs en 24 personen wat toch wel een succes is voor onze club. We hadden diverse A en B types in onze colonne. Jammer genoeg geen 44 erbij.  Bij deze een oproep voor de 44igers om er komende keer ook bij te zijn. Een aangename trend is ook wel dat dat het aantal vrouwelijke deelnemers steeds toeneemt. En dit heeft zich al dadelijk laten gevoelen tijdens deze rit. Er waaide duidelijk een aangename wind door deze rit:

Vanaf 10u30  stonden we met z’n allen te popelen op de Markt van Grevenbicht om te starten voor onze zomerrit waar Wendy om 11u15 het startsein gaf.

De rit was ditmaal uitgezet door clublid Wendy. Voor haar de eerste maal en dus behoorlijk zenuwachtig. Maar, zo bleek achteraf, hier was geen reden toe. Het mooi verzorgde roadbook was heel duidelijk, en het mooie parcours zorgde voor een zo goed als vlekkeloos verlopen rit. En, ik weet het wel, en ik blijf het herhalen, weer ontdekte ik nieuw mooie plekjes in Nederlands Limburg. Weer een parelsnoer van mooie dorpjes op zeer landelijke wegen, en een klein stukje Belgisch Limburg erbij maakten het allemaal heel mooi.

Tijdens de ALV was al het idee geopperd om er een picknick bij in te lassen. Miriam en Agnes zagen dit wel zitten en voor Wendy was dit ook geen probleem. Samen zorgden ze voor een geweldige picknick met lekkere broodjes, klaargemaakt op bestelling- wat een luxe- en warme en koude drankjes. Midden in het park stond een grote tafel met banken, waar juist alles oppaste. De zelf meegebrachte stoeltjes maakten het geheel af.

Ik vond het met één woord ZALIG, wat een prachtidee, en wat een uitvoering er van. En, als kers op de taart de door Agnes zelf gebakken cake die al vrij snel niet meer terug te vinden was: opgegeten. Jammer genoeg moesten we de picknick een beetje vroegtijdig afbreken door een plaatselijke regenbui, net genoeg om alles te doen opruimen, maar niet genoeg om de pret te bederven.

Bij aankomst aan onze picknickplaats stond een lokale journalist/fotograaf ons reeds op te wachten en zoals het een echte journalist betaamt vroeg hij netjes, en ivm de priviacy, of hij foto’s mocht maken van de deelnemers aan de picknick. Weldra zullen de foto’s die hij gemaakt heeft ook hier gepubliceerd worden.

Na de picknickpauze reden we verder richting veer in Kessel. De journalist had er voor gezorgd dat we met alle Dafjes samen op het veer konden wat een prachtig zicht opleverde. Waarvoor dank.

Aan de overkant van het veer was een parking waar we nog even halt hielden om de laatste restjes van de picknick op te drinken. Er stond ook een ijskar waar menigeen nog een lekker ijsje van gesmuld heeft. Het weer was wel niet optimaal maar we lieten het ons niet aan ons hartje komen.

En dan ging het in één ruk richting Nieuwstadt. Daar werd deze prachtige Dafrit op de Markt afgesloten op een terrasje met nog een verfrissend drankje.

Om dit verslagje af te sluiten zou ik vooral dank willen uitbrengen, ook namens het bestuur voor het prachtige werk dat geleverd werd, zowel door Wendy voor het uitzetten van deze rit en haar bijdrage aan de picknick alsook aan Miriam en Agnes voor hun bijdragen aan deze mooie dag.

Ik hoop en denk dat ik met dit verslag een duidelijk antwoord op de vraag, gesteld in de titel, heb gegeven:  de sfeer van de rit was prima, gezellige en zeer geslaagde rit,  het was zéééééker de moeite.

Enkele foto’s worden nu geplaatst maar er zullen er zeker nog meer volgen.

Bij deze ook al een oproep voor deelname aan onze herfstrit die plaats zal vinden op zondag 24 september. We kozen dit jaar ervoor om deel te nemen aan de Platsrally in Echt. De leden worden hier over geïnformeerd.