Zonnige kastelentocht bracht veel Dafjes op de weg

Zonnige kastelentocht bracht veel Dafjes op de weg

 

Een stralende zon aan een wolkenloze hemel en zo’n 25 graden op de thermometer… Het weer was helemaal geweldig: precies zoals we dat graag willen als er een toertocht wordt gereden. Daarom vertrokken er op 6 mei rond 11 uur ook zo’n 20 Dafjes vanuit Daf Hobby in Sittard voor de jaarlijkse lenterit van Classic Daf. Onder de titel ‘kastelentocht’ voerde de rit door het midden-Limburgse land (het smalste stukje Nederland), waarbij we veel mooie kastelen en landhuizen tegenkwamen. Sommigen een beetje verscholen achter het groen, anderen mooi zichtbaar vanaf de weg. Zo ontdek je tijdens een gezellige toertocht met je Daf-genoten ook nog eens wat nieuwe en verrassend mooie plekjes. Door het mooie weer waren er natuurlijk ook veel wandelaars buiten, wat voor ons weer heel wat opgestoken duimpjes en nawijzende vingers opleverde: “Kijk daar: een Daf! – zelfs een hele rij…!”

Omdat er tijdens de rit geen vaste pauzeplaats was voorzien, konden alle deelnemers zelf bepalen waar en hoe lang ze wilden pauzeren. Er waren immers mooie plekjes genoeg: bij de Hompsche molen van Stevensweert, de ruïne van Montfort of bij het schitterende kasteel Aerwinkel. Allemaal locaties om toch even te stoppen en te genieten van de omgeving. Na afloop was er dan ook reden genoeg om nog eens gezellig na te praten. We mogen daarom terugblikken op een geslaagde seizoensopening van Classic Daf.

Op zaterdag 30 juni rijden we voor het eerst in jaren weer eens een avondrit. Maar omdat het vlak na de langste dag is, zal het met de duisternis wel meevallen. Meer info daarover binnenkort op deze website…