Activiteiten 2023

Op deze pagina vind je aankondigingen en verslagen van onze activiteiten in dit kalenderjaar.

Voorjaarsrit 2023: ‘Limburgs water

Het weerbericht voor zondag 23 april was niet echt bijzonder, maar tot onze grote verrassing scheen er een lekker lentezonnetje, toen zich een tiental Dafjes (en Volvo’s) in Ohé en Laak verzamelden voor de voorjaarsrit van Classic Daf. Niet alleen de aanblik van dat aantal wagens stemde vrolijk, maar ook het feit dat we elkaar na de winterstop weer konden ontmoeten, leidde tot een enthousiaste stemming.

Natuurlijk werd er gestart met koffie en vla en na een kort dankwoord van de voorzitter aan Wilbert, de organisator en gastheer van deze rit, werden de roadbooks uitgedeeld. De rit had als thema ‘Limburgs water’ en zou ons grotendeels langs de Maas en de nabijgelegen Maasplassen voeren.

Tegen half 12 zette de stoet zich in beweging, maar al vrij snel bleek dat het juist lezen van de beschrijving een kunst is. In Maaseik kon het zomaar gebeuren dat onze eerdere ‘koprijder’ de rest van de club op de andere rijstrook tegemoet kwam… Na enig zoeken in straten die we niet herkenden in de beschrijving van het roadbook, vonden we onszelf plotseling terug bij punt 25 van de route. En vanaf dat punt ging het gelukkig verder goed.

Totdat de Daf Marathon van John in Roermond plotseling niet meer verder wilde. Gelukkig kon hij hem nog aan de kant van de drukke weg manoeuvreren. Al snel bogen zich een aantal (min of meer) deskundigen over het motorblok. De verdelerkap werd losgehaald, omdat daar mogelijk het probleem zou zitten. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Zelfs de later opgetrommelde ANWB-medewerker kon het euvel niet vinden. Uiteindelijk is de wagen door de ANWB naar huis gesleept, waardoor we de rit met 9 wagens moesten vervolgen.

Op het pauzepunt werd de meegebrachte lunch in een gezellige sfeer genuttigd, terwijl het nog steeds droog was. Maar de bewolking werd wel langzaamaan dikker…

Dus vervolgden we de rit en kwamen we door plaatsjes die voor sommigen toch nog onbekend waren (Ool, Asselt). Hoewel er vanwege het mindere weer weinig mensen op de terrasjes zaten, verzamelden we onderweg toch nog de nodige duimpjes. Alleen de scheepstoeter van Theo zal menige terrasganger een hartverzakking hebben bezorgd…

Tegen het eind van de rit begon het dan toch een beetje te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de Hompesche Molen, het eindpunt van deze rit, hebben we nog even gezellig nagepraat. Al met al was het (ondanks de malheur van John) een geslaagde eerste rit van het seizoen.