Activiteiten 2023

Op deze pagina vind je verslagen van onze activiteiten in dit kalenderjaar.

Picknickrit 9 juli – Wel of geen regen..?

Afgelopen 9 Juli was het weer tijd voor onze jaarlijkse picknick rit. Deze keer geen uitgebreid roadbook maar een wat modernere aanpak.
Via de inmiddels bekende Routefabriek app heb ik een route relatief eenvoudig uitgezet. Daarna installeert iedereen die mee doet de app en scant de bijbehorende QR-code. En rijden maar. Of is het toch iets gecompliceerder?
Versie 1 van de route was appeltje-eitje, totdat bleek dat op die dag in Stein de jaarlijkse Triatlon werd gehouden. Precies op de mooie plekjes waar de route gepland was. Geen nood, via de Routefabriek app snel wat aanpassingen maken. Beginnende met de route andersom te laten gaan en dan een nieuw einde bedenken. Simpel toch? Voor de zekerheid toch maar de route gereden en bij de eerste rotonde leek het alsof we in Engeland waren. Alle rotondes bleken andersom te zijn aan gegeven. Onhandig. Ook bleek dat alle automatisch gekozen eenrichtingsverkeer verkeerd werd aangegeven. Dus werk aan de winkel.
Gezien het verwachte warme weer heb ik de route ook maar meteen wat ingekort. Verder ging de planning soepel. Versie 5 was de uiteindelijke route.

Het vertrek en eindpunt was bij de Brasserie Steinerbos.
Daar werden we vanaf 10.15 uur onthaald met heerlijke luxe vlaai met koffie. Goed begin van een hete tour. We vertrokken met 6 Dafjes en 12 deelnemers, voornamelijk de bekende vaste deelnemers.

Waar zit dat lek..?

Na ongeveer 10 km kreeg onze Wilbert pech. Een groot koelwater-lek dat niet ter plekke gerepareerd kon worden, dus werd de auto geparkeerd op de parkeerplaats van Brasserie Biesenhof om later te worden opgehaald.
Wilbert en zijn vriend konden als passagiers bij andere deelnemers de tocht voortzetten. Maar net voor we wilden vertrekken zag Theo dat onder mijn auto ook nattigheid te zien was. Wederom een koelprobleem. Gelukkig was Theo in staat het probleem deskundig te repareren waarna de tocht zijn vervolg kon vinden.

Na een mooie tour hebben we de picknick gebruikt bij de parkeerplaats bij Overbunde. Het was als vanouds weer prima verzorgd, dit keer door Monique. Hiervoor heel veel dank.
Na een heerlijke lunch werd de tocht voortgezet. Opvallend was de enorme rust op de route, geen fietsers, motoren,  andere oldtimers of gewoon verkeer. Blijkbaar wilden slecht de echt dapperen de warmte trotseren.

De Dafjes rusten even uit…
… en wij ook

Rond 15:30 uur kwamen we weer aan in het Steinerbos. We zaten nauwelijks 5 minuten op het terras of het verwachte noodweer barstte los. Gelukkig zaten we droog en beschut. Inmiddels bleek dat de triatlon was afgelast vanwege het verwachte slechte weer, dus… het herplannen van de route was niet nodig geweest.
Op weg naar huis hebben Theo en Thea nog natte voeten gekregen… (Meer details vermeldt het verhaal niet – maar dat horen we nog wel eens…)Wilbert heeft zijn gestrande voertuig later die dag met een auto-ambulance opgehaald en ik heb inmiddels, weer op advies van Theo, alle verdachte slangen vervangen.
Al met al een mooie, dynamische en gezellige rit. Het was fijn om iedereen weer eens te zien.

Voorjaarsrit 2023: Limburgs water

Het weerbericht voor zondag 23 april was niet echt bijzonder, maar tot onze grote verrassing scheen er een lekker lentezonnetje, toen zich een tiental Dafjes (en Volvo’s) in Ohé en Laak verzamelden voor de voorjaarsrit van Classic Daf. Niet alleen de aanblik van dat aantal wagens stemde vrolijk, maar ook het feit dat we elkaar na de winterstop weer konden ontmoeten, leidde tot een enthousiaste stemming.

Natuurlijk werd er gestart met koffie en vla en na een kort dankwoord van de voorzitter aan Wilbert, de organisator en gastheer van deze rit, werden de roadbooks uitgedeeld. De rit had als thema ‘Limburgs water’ en zou ons grotendeels langs de Maas en de nabijgelegen Maasplassen voeren.

Tegen half 12 zette de stoet zich in beweging, maar al vrij snel bleek dat het juist lezen van de beschrijving een kunst is. In Maaseik kon het zomaar gebeuren dat onze eerdere ‘koprijder’ de rest van de club op de andere rijstrook tegemoet kwam… Na enig zoeken in straten die we niet herkenden in de beschrijving van het roadbook, vonden we onszelf plotseling terug bij punt 25 van de route. En vanaf dat punt ging het gelukkig verder goed.

Totdat de Daf Marathon van John in Roermond plotseling niet meer verder wilde. Gelukkig kon hij hem nog aan de kant van de drukke weg manoeuvreren. Al snel bogen zich een aantal (min of meer) deskundigen over het motorblok. De verdelerkap werd losgehaald, omdat daar mogelijk het probleem zou zitten. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Zelfs de later opgetrommelde ANWB-medewerker kon het euvel niet vinden. Uiteindelijk is de wagen door de ANWB naar huis gesleept, waardoor we de rit met 9 wagens moesten vervolgen.

Op het pauzepunt werd de meegebrachte lunch in een gezellige sfeer genuttigd, terwijl het nog steeds droog was. Maar de bewolking werd wel langzaamaan dikker…

Dus vervolgden we de rit en kwamen we door plaatsjes die voor sommigen toch nog onbekend waren (Ool, Asselt). Hoewel er vanwege het mindere weer weinig mensen op de terrasjes zaten, verzamelden we onderweg toch nog de nodige duimpjes. Alleen de scheepstoeter van Theo zal menige terrasganger een hartverzakking hebben bezorgd…

Tegen het eind van de rit begon het dan toch een beetje te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de Hompesche Molen, het eindpunt van deze rit, hebben we nog even gezellig nagepraat. Al met al was het (ondanks de malheur van John) een geslaagde eerste rit van het seizoen.