Picknick-rit – 11 juli 2021

Het was warempel weer even wennen: na bijna anderhalf jaar konden we op zondag 11 juli onze Dafs eindelijk weer eens van stal halen voor een rit van onze eigen club. Gelukkig was het ideaal weer: het zomerzonnetje deed lekker mee en als het af en toe tè warm werd, schoof er even een wolkje voor de zon.
De gezelligheid was er ook al vroeg bij: op ons vertrekpunt bij kasteel Doenrade werd er al druk gekletst, maar rond half 11 moesten we toch echt vertrekken.

De door Jan Jongen uitgezette route leidde ons langs allerlei leuke plekjes in ons Limburgse land – sommige daarvan waren zelfs voor ervaren rijders toch nog nieuw… Na een korte stop om ‘naar de paardjes te kijken’, ging de stoet van 9 Dafjes weer verder, richting kasteel Elsloo. Onderweg trokken we natuurlijk weer regelmatig veel bekijks. Het blijft leuk om steeds glimlachende en wijzende mensen langs de kant van de weg te zien.

De picknickplek bij de vijvers van kasteel Elsloo was perfect gekozen. Onder het genot van jaren-zestig-muziek werd er onder de stralende zon genoten van een uitgebreide picknick. Daarvoor dank aan Agnes en Monique, die alles tot in de puntjes hadden verzorgd. Het was zelfs lastig om iedereen zover te krijgen om weer in de auto’s te stappen om verder te gaan met het tweede deel van de rit.

Dat het een heel relaxte rit was, blijkt wel uit het feit dat we (veel) later dan gepland op het eindpunt in Heppeneert aankwamen. Maar we hoefden gelukkig geen Olympische medaille te halen…
Toch hebben we veel geluk gehad met deze rit, want enkele dagen later stond op diezelfde plek in Heppeneert het Maaswater tot enkele centimeters onder de rand van de zandzakken op de kademuur. En wie weet hoe onze pauzeplek bij de vijvers in Elsloo er had bijgelegen na de zondvloed van half juli?
Concluderend kunnen we stellen dat onze picknick-rit van 2021 in meer opzichten historisch was: voor het eerst na lange tijd weer eens samen als club op pad en tegelijk (zonder dat we dat konden weten) vóór het hoogwater uit… We hebben alweer zin in de picknickrit van volgend jaar!


Jubileum-activiteit 19 september 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar op zondag 19 september konden we dan eindelijk ons 20-jarig jubileum ‘herdenken’. In dit vreemde Corona-jaar was het lastig om iets te organiseren. Dat gold zeker ook voor de activiteit rond ons 20-jarig bestaan.
Allerlei eerdere ideeën konden vanwege de Corona-maatregelen niet doorgaan, maar uiteindelijk is het toch gelukt om op 19 september een gezellige activiteit te organiseren.
Door het lage aantal aanmeldingen hebben we de geplande busrit in een oldtimer-bus helaas moeten schrappen. In plaats daarvan is iedereen met eigen vervoer op pad gegaan. (Dank daarvoor!)
Door catering-problemen bij het Daf-museum leek de lunch aanvankelijk ook nog in het water te vallen – maar dat hebben we gelukkig goed kunnen oplossen.

Bij Brasserie de Jagershorst in Leende konden we lekker in het zonnetje en met z’n allen aan een grote tafel genieten van een goed verzorgde lunch. Sommige uitgeserveerde gerechten waren zelfs zó groot, dat er hier en daar nog wat op het bordje overbleef…
Exact om half twee werden we in het Daf-museum welkom geheten door Geert Vermeer, directeur van het museum en óók lid van onze club. Hij voerde ons in een geanimeerde ‘voorstelling’ nog even kort door het Daf-verleden. Hoewel voor velen van ons natuurlijk wel een bekend verhaal – zat er af en toe ook weer wat nieuwe informatie tussen.

Daarna werd door onze voorzitter, Hans Olislagers, het eerste jubileum-geschenk (in cadeauverpakking) overhandigd aan Geert – met het verzoek om dat nog niet open te maken… De overige aanwezige leden kregen dit cadeau later op de middag.
Daarna kreeg iedereen de gelegenheid om op eigen gelegenheid  het vernieuwde museum te verkennen.

Na afloop van de rondgang was er voor iedereen koffie en een (soms zelfs twee…) lekker stuk taart. Dat hoort er immers bij op een verjaardagsfeestje…

Dat was ook het moment waarop iedereen zijn jubileum-cadeau ontving. Dit cadeau is inmiddels ook onderweg naar de leden die niet aanwezig konden zijn. (Misschien heb je het inmiddels al ontvangen.) We hopen dat iedereen hier bij de komende activiteiten dankbaar gebruik van zal maken.

Na een gezellige middag, waarop we de onderlinge banden weer hebben kunnen aanhalen, werd het tijd om huiswaarts te keren.
Hoewel er niet zoveel leden aanwezig waren als we gehoopt hadden, was het toch een geslaagde  jubileumactiviteit. We zijn blij dat we, ondanks Corona, toch aandacht hebben kunnen besteden aan deze mijlpaal.
(met dank aan Wendy voor de foto’s)